Studenten krijgen een plek op Sportpark Zuid

Gepubliceerd: 16-06-2017 12:06. Bijgewerkt: 16-06-2017 12:10

De eerste paal van het nieuwe gebouw voor het Graafschap College is donderdagmiddag geslagen. Studenten van de opleidingen Sport & Bewegen en Veiligheid & Vakmanschap krijgen hiermee een plek tussen allerlei faciliteiten op Sportpark Zuid in Doetinchem.


“Er zitten heel veel sportactiviteiten in het onderwijsprogramma”, zegt Sarien Shkolnik van het Graafschap College. “Bovendien willen we heel graag samenwerken met de organisaties die deze sporten geven. Dus we zitten precies op de plek waar we moeten zijn.” Met de Topsporthal en de voetbalvelden van DZC’68 op loopafstand krijgen studenten de kans om gebruik te maken van de velden en zalen. “Het kan ook zo zijn dat sportverenigingen gebruik willen maken van ons gebouw.”

Met de gerenoveerde Topsporthal en de nieuwe onderwijslocatie wordt het sportpark in Doetinchem steeds completer. “Ik denk dat Sportpark Zuid steeds meer in volle bloei komt”, zegt wethouder Ingrid Lambregts. “Je ziet dat er op het gebied van sport veel veranderd is. Dat uitgerekend deze opleidingen zich hier kunnen vestigen, zodat sport en onderwijs elkaar kunnen versterken, dat zal maken dat het een pareltje wordt voor Doetinchem en de Achterhoek.”

Het Graafschap College hoopt dat de eerste leerlingen vanaf schooljaar 2018-2019 les kunnen krijgen in het nieuwe gebouw.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)