Streetball wil jeugd Ulft van straat houden

Gepubliceerd: 21-11-2016 14:11. Bijgewerkt: 21-11-2016 14:44

Streetball is in Silvolde opgezet om op een sportieve manier de overlast van hangjeugd af te laten nemen. Inmiddels heeft het initiatief zoveel succes, dat er vanaf woensdag ook in de Antoniusschool in Ulft kan worden gespeeld.


"Het is eigenlijk wat cooler dan het reguliere basketbal in de zaal", vindt Benny Vonk, initiatiefnemer van het Streetball in zowel Ulft als Silvolde. Met de sport wordt gepoogd om jongeren die anders op straat hangen het sportveld op te krijgen: "We proberen vooral de kinderen uit inkomensarme wijken te bereiken", aldus Vonk. "De groep die eigenlijk tussen het verenigingsleven en de straat inhangt."

Gebiedsmakelaar Jan Maalderink van Oude IJsselstreek is blij dat de leegstaande Antoniusschool weer invulling krijgt: "Samen met de buurtsportcoaches hebben we gezocht naar activiteiten in de buurt waar iedereen bij betrokken kan zijn. Dat is deze plek geworden." Elke woensdagavond kan worden gesport in de school. "Als kinderen bezig zijn, hebben ze geen behoefte om gekke dingen te doen", weet Ivon van de Wetering, aandachtig toeschouwer in de gymzaal: "Dus laat ze lekker sporten."

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)