Stralende gezichten in tropisch Terborg

Gepubliceerd: 28-05-2017 12:05. Bijgewerkt: 28-05-2017 13:20

Nu de poulewedstrijden gespeeld zijn, is het tijd voor de finaledag op het Terborg Toernooi. Bezoekers genieten langs de lijnen van het goede weer en de hoge temperaturen.

"Het is sowieso al een mooie rit naar Terborg toe", vertelt Hans Vonk, hoofd jeugdopleiding bij Ajax Cape Town. Hij geniet van zijn ploeg, die goed presteert in de Achterhoekse zon: "De Afrikaanse temperaturen hebben wij meegenomen. Dan kunnen wij het beste presteren." Ook op de tribunes is het volgens de bezoekers goed vertoeven: "Ik heb een lekker biertje staan", vertelt Esmee. "Als je af en toe wat verkoeling opzoekt, dan komt het helemaal goed."

Manchester United-jeugdspeler Tahith Chong komt door een knieblessure zelf niet in actie in Terborg, maar als toeschouwer vermaakt hij zich prima: "Je ziet Ajax Cape Town, dan opeens Manchester United. Het zijn ook goede wedstrijden voor teams om ervaring op te doen." Vonk kijkt dan ook zijn ogen uit. "Het is non-stop voetbal. Al met al een hele mooie voetbalsfeer om in te vertoeven."

Finale tussen Brazilianen en Zuid-Afrikanen
De finale op het Terborg Toernooi gaat zondagmiddag tussen Ajax Cape Town en Atlético Mineiro. De Zuid-Afrikanen versloegen in de halve finale Club Brugge met 3-1. Atlético Mineiro rekende na een doelpuntloos gelijkspel op penalty's af met Manchester United (5-4). De Nederlandse ploegen konden op het toernooi geen potten breken. Zowel AZ Alkmaar als De Graafschap werd laatste in hun groep.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)