Steengroevetheater is klaar voor de première

Gepubliceerd: 07-08-2017 14:08. Bijgewerkt: 07-08-2017 14:58

Na maanden van voorbereiding staat het Steengroevetheater in de startblokken voor de eerste voorstelling van het stuk Cinema. Toeschouwers worden in de Winterswijkse groeve aan de hand van een verteller meegenomen door de geschiedenis van de film.


"Een hele imposante voorstelling in een indrukwekkende omgeving", zo omschrijft voorzitter Dirk Willink van het Steengroevetheater het stuk Cinema dat dinsdagavond in première gaat. "Daarmee wordt het altijd een bijzondere avond voor iedereen." Waar de voorstelling van vorig jaar met Shakespeare veel tekst bevatte, is het in de ogen van regisseur Jasper Korving nu meer een theatraal concert. "We nemen het publiek mee van de zwart-wit- naar de CGI-gestuurde films van nu. Dus het is echt een reisje door de wereld van de film."

Van westerns en de stomme film, tot films als The Godfather passeren in de groeve de revue. In totaal verwacht voorzitter Willink verdeeld over vier dagen 12.000 bezoekers te verwelkomen. "Dat is natuurlijk prachtig. Als je weet dat meer dan de helft van die mensen van buiten de Achterhoek komt, dan zie je dat het echt voldoet aan onze doelstelling. Dat is zo veel mogelijk mensen hier naartoe halen en laten zien wat we met elkaar kunnen."

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)