Sporthal Gendringen in november gereed

Gepubliceerd: 04-10-2016 16:10. Bijgewerkt: 04-10-2016 16:34

De nieuwe sporthal in Gendringen wordt begin november in gebruik genomen. Daarmee heeft de bouw in totaal enkele maanden vertraging opgelopen.

"Door de zeer natte weersomstandigheden in het begin van de zomer hebben we te maken gehad met een te hoge luchtvochtigheid in de sporthal", laat de gemeente Oude IJsselstreek weten. Daardoor kon de vloer niet in de hal worden gelegd. De gemeente wilde in eigen bewoordingen niet inleveren op de kwaliteit, waardoor is gekozen voor een bouwtijdverlenging. Eerder liep de bouw ook al vertraging op door verschillende faillissementen.

Aanvankelijk had de hal op tijd klaar moeten zijn voor de start van het sportseizoen. "Door deze omstandigheden zijn wij de huidige gebruikers van de sporthal tegemoet gekomen om de bestaande sporthal De IJsselweide tot en met oplevering van de nieuwe hal in gebruik te houden", aldus de gemeente. Vanaf 5 november kan de sporthal op Sportpark IJsselweide daadwerkelijk in gebruik worden genomen. Vervolgens zal de al bestaande sporthal worden gesloopt.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)