Sporten moet Wajongers uit isolement halen

Gepubliceerd: 14-09-2017 14:09. Bijgewerkt: 19-09-2017 14:51

Het UWV in Doetinchem is een project gestart om Wajongers uit hun isolement te halen. Sporten onder begeleiding van persoonlijke trainers moet de jongeren onder meer taakverantwoordelijk maken.

"Het UWV heeft mij gevraagd dit project op te zetten", zegt oud-Superboer René Bot, die samen met Silvolde-trainer Dennis van Beukering de sportactiviteiten verzorgt. Onder begeleiding van de trainers boksen, hardlopen en kickboksen de Wajongers in de Doetinchemse bossen. "Het doel is dat zij een slag maken, zodat ze taakverantwoordelijk, volwassen en doelgericht gaan worden", aldus Tom Schennink, initiatiefnemer namens het UWV Doetinchem van dit nieuwe project. Volgens Dennis van Beukering is het sporten zelf niet het allerbelangrijkste: "Dat is een middel om frustraties kwijt te kunnen, het belangrijkste is het praten en luisteren."

Het duurt drie maanden om uitkeringsgerechtigde jongeren fitter en mentaal sterker te maken. "Mijn leven heeft een impuls nodig", vertelt deelnemer Tjerk Sijtema. "Ik heb dit gekozen om uit de neerwaartse spiraal te komen, mij losser te maken van de ellende en de problemen. Ik verwacht sterker en meer zelfgericht te worden." Het project Wajong en Sport wordt tot op heden alleen in Doetinchem uitgevoerd. "Ik durf te stellen dat dit voor heel veel Wajongers een goed idee is", aldus Schennink.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)