Sportclub Silvolde beklimt voetbalpiramide

Gepubliceerd: 09-12-2016 12:12.

Sportclub Silvolde heeft zich in vijftien jaar opgewerkt van grijze amateurclub in de vijfde klasse tot koploper in de hoofdklasse. Een ongekend hoogtepunt in de clubgeschiedenis van de zondagamateurs.


"In het begin van de jaren ’70 hebben we tweede klasse gespeeld", zo memoreert clubman en huidig assistent-trainer Theo Jansen het vorige hoogtepunt van de club. "Maar nu zitten we ook weer redelijk op niveau. Tussendoor hebben we gejojood tot de kelders aan toe." In 2001 werd de club kampioen van de vijfde klasse, waarna de stapsgewijze opmars begon.

"Toen we in de vierde klasse speelden hebben we een aantal jongens vervroegd doorgeschoven naar het eerste elftal", legt Jansen uit. Doelman Marco Olthuis was een van de gelukkigen: "Ik was 15 toen ik in het eerste kwam en uiteindelijk ontwikkel je je tot een hoger niveau. We hebben ook goede gerichte versterkingen uit de buurt erbij gekregen. Dan wordt de lat steeds hoger gelegd en ga je beter presteren." Ook de mogelijkheid tot trainingskampen en de gezelligheid op de club worden als redenen voor de opmars genoemd.

Onder trainers Mark Schepers, Jos Heutinck en Scott Calderwood werd uiteindelijk in 2016, na een zwaarbevochten overwinning in de nacompetitie op de amateurs van NEC, de hoofdklasse bereikt. "Mijn voorgangers hebben heel veel goed werkt verricht met deze groep", weet ook huidig trainer Dennis van Beukering. Hij nam het afgelopen zomer over en inmiddels staat Silvolde eerste in de hoofdklasse. "Eigenlijk ongelofelijk, maar we gaan het zo lang mogelijk vol proberen te houden."

Derby tegen Jong De Graafschap

Dit seizoen reist Silvolde het hele land door voor uitwedstrijden, maar komend seizoen behoort een derby tot de mogelijkheden. "We hopen daar natuurlijk wel op", aldus Van Beukering, doelend op een wedstrijd tegen Jong De Graafschap in de Derde Divisie. "Maar we genieten eerst even van dit. Na de winter gaan we eerst op trainingskamp en bereiden we ons voor op de komende vijf wedstrijden. Win je die, dan pak je een periode en speel je in ieder geval om de prijzen."

Zondag kan Silvolde ‘winterkampioen’ worden in de hoofdklasse. Op het eigen Sportpark de Munsterman komt SJC uit Noordwijk langs. Bij een overwinning gaat de ploeg van Van Beukering als koploper de winterstop in.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)