Sportboulevard Oost Gelre nog niet mogelijk

Gepubliceerd: 14-06-2017 10:06. Bijgewerkt: 14-06-2017 10:57

Uit onderzoek van Oost Gelre is gebleken dat de gewenste sportboulevard in de huidige opzet niet realiseerbaar is. De gemeente ziet echter genoeg ruimte voor een vervolgonderzoek.

"Er hangt nu een prijskaartje aan dat we als gemeente niet kunnen dragen", licht wethouder Jos Hoenderboom de resultaten van het onderzoek toe. "Maar ook wat betreft de ruimte vragen we ons af of het gaat passen. Daarnaast willen we meer informatie over de (sport)behoefte van onze inwoners. En we willen graag dat de initiatiefnemers ook alternatieve scenario's uitwerken. Bijvoorbeeld een sportboulevard waarin het huidige zwembad een plek krijgt in plaats van het gewenste nieuwe zwembad."

Dat wil niet zeggen dat de verenigingen in Oost Gelre hun sportboulevard helemaal niet zien verschijnen. Volgens wethouder Hoenderboom is er nog genoeg onderzoek te verrichten naar alternatieve mogelijkheden. "Er moet nog de nodige informatie toegevoegd worden en daar wil het college de initiatiefnemers graag de gelegenheid voor geven. Dat is dan ook ons voorstel aan de raad", aldus Jos Hoenderboom. In september worden de resultaten van het onderzoek behandeld in de raad.

Initatiefnemers
Zeven sportverenigingen sloegen in januari 2016 de handen in een voor een gezamenlijke locatie. In samenwerking met de gemeente willen ze een sportboulevard realiseren. Het gaat om Stichting Exploitatie Meekenesch (het zwembad), Fietscrossclub Lichtenvoorde (FCCL), Tennisvereniging LTC de Kei, Wielerclub WTC de Keitrappers, de ijsbaanvereniging, de hardloopvereniging Lopersgroep ’90 en Zwem- en waterpolovereniging z.p.c. Livo.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)