Spits Parzyszek staat open voor transfer

Gepubliceerd: 17-12-2016 14:12. Bijgewerkt: 17-12-2016 15:51

Piotr Parzyszek staat open voor een vertrek bij De Graafschap in de winterstop. De Poolse spits trof in de eerste seizoenshelft dertien keer het doel en is daarmee topscorer bij de Superboeren.

"Elke speler heeft ambitie, tuurlijk zou ik ervoor open staan", aldus Piotr Parzyszek over een mogelijk vertrek bij De Graafschap. "Als ik in de winterstop een stap zou maken, dan wel een met een achterliggende gedachte." Parzyszek sloot zich in februari van dit jaar aan bij De Graafschap en bleef de Doetinchemmers trouw na de degradatie naar de Jupiler League. De aanvaller heeft nog een contract tot het einde van dit seizoen en kan daarna transfervrij vertrekken.

Scouts van het Duitse VfL Bochum zaten recent op de tribune van De Vijverberg en de spits wordt ook in verband gebracht met FC Utrecht. "Het is altijd leuk om te horen dat clubs voor je op de tribune zitten", laat de topscorer van de Superboeren weten. "Het zijn interessante clubs. De Tweede Bundesliga of de Eredivisie is een goede vervolgstap, maar ik moet het eerst maar zien. Ik ga er pas iets over zeggen als het echt is."

Geld speelt geen rol 
"Ik ga niet zomaar weg voor het geld", is de Poolse spits duidelijk over een mogelijke transfer. "Dat heb ik drie jaar geleden meegemaakt." Toen ketste een transfer naar Benfica af en vervolgde de Poolse aanvaller zijn carrière bij het Engelse Charlton Athletic. Via Sint Truiden en Randers FC kwam hij uiteindelijk terug op de Vijverberg. "Ik ga nu niet halsoverkop naar Engeland, dat heb ik wel gezien."

De Graafschap sloot vrijdag de eerste seizoenshelft, mede door een doelpunt van Piotr Parzyszek, af met een 4-1 overwinning op Almere City en staat daardoor op de zestiende plaats in de Jupiler League.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)