Smeets wil De Graafschap uit het dal helpen

Gepubliceerd: 24-11-2016 14:11. Bijgewerkt: 24-11-2016 15:38

Bryan Smeets sluit vrijdagavond in het uitduel tegen RKC Waalwijk weer aan bij de selectie van De Graafschap. Hij start op de bank, want Jan Vreman houdt vast aan de basiself van het duel tegen Jong PSV.


“Ik kreeg net te horen van de trainer dat ik weer bij de selectie zit, dus dat is mooi”, aldus de 24-jarige Smeets. “Nu is het alleen nog de vraag of ik minuten ga maken.” De middenvelder raakte begin augustus tijdens de eerste competitiewedstrijd tegen FC Eindhoven geblesseerd door een overtreding van zijn tegenstander. Sindsdien heeft Smeets vrijwel alle wedstrijden moeten aanschouwen vanaf de tribune. “Dat is geen pretje, je bent voetballer omdat je wilt voetballen. Dat is wel frustrerend.”

De Limburger hoopt, nu hij weer fit is, een bijdrage te kunnen leveren aan een wederopstanding van De Graafschap. “We moeten wedstrijden winnen, dat is misschien het enige om er bovenop te komen. Dan maakt het even niks uit hoe je die wedstrijd speelt.” Hij wil samen met zijn elftal nog voor de winterstop punten gaan pakken. “Ik vind wel dat ik een bijdrage kan leveren aan dit elftal. Laten we hopen dat we er dan samen bovenop komen”, besluit Bryan Smeets.

Gevaarlijker in de aanval
Trainer Jan Vreman hoopt tegen RKC Waalwijk gevaarlijker te kunnen zijn in het zestienmetergebied van de tegenstander. Volgens de coach ontbrak dit tegen Jong PSV. “We moeten doorgaan op de manier waar we mee bezig zijn. Het zou op bepaalde momenten nauwkeuriger moeten zijn”, stelt Vreman. “Er zal iets meer initiatief in moeten zitten en dat zal uit de groep zelf moeten komen.” Aanvoerder Mark Diemers is het in dat opzicht eens met zijn coach. “Ik vind dat we nog meer lef, een beetje bravoure en durf aan de bal moeten hebben. Ik hoop dat het eruit komt.”

Opstelling: Bednarek; Nieuwpoort, Straalman, Lammers, Will; Van Overbeek, Kaak, Diemers, Driver; Bannink, Parzyszek.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)