Silvolde pareert kritiek van v.v. Gendringen

Gepubliceerd: 07-06-2017 15:06. Bijgewerkt: 07-06-2017 11:30

Sportclub Silvolde vindt dat spelers zelf moeten bepalen of ze de overstap naar een andere club willen maken. Dat zegt teammanager Casper Gerritsen als reactie op de ontevredenheid van v.v. Gendringen over de ‘babbeltrucs’ van de club uit Silvolde.


“Volgens mij is een speler van zichzelf”, aldus teammanager Casper Gerritsen van Sportclub Silvolde. “Als je afspreekt dat je eerst een voorzitter van een desbetreffende vereniging moeten bellen, is dat het niet van deze tijd denk ik.” Het bestuur van v.v. Gendringen gaf vorig week aan zeer ontevreden te zijn over de manier waarop spelers worden ‘verleid’ om bij de Silvoldse club te komen spelen. Aanleiding was de overstap van voetballer Gijs Hakvoort. “Dit gebeurt niet formeel door functionarissen van Silvolde, maar spelers worden benaderd door eerste elftalspelers en de staf”, zo meldde het bestuur op de website van de club.

De Gendringse club gaf aan dat drie spelers van het eerste elftal zijn benaderd door spelers van Sportclub Silvolde. “Uiteraard gunnen we Gijs deze stap en wensen hem veel succes”, aldus het bestuur over de enige speler die de overstap gaat maken. “Maar we zijn ook erg blij met de loyaliteit van de spelers die niet zijn gezwicht voor de Silvoldse babbeltrucs.” Gerritsen geeft aan dat zijn club er absoluut niet op uit is om v.v. Gendringen te ontwrichten. “Ik vind het vervelend dat het woord babbeltruc werd gebruikt. Dat lijkt op Roemeense praktijken”, aldus de teammanager. Gendringen heeft het woord babbeltruc inmiddels verwijderd van haar website. “Ik snap de gevoeligheid dat wanneer iemand vertrekt bij een club, dat het lastig is als het een bepalende speler is”, zegt Gerritsen. “Aan de andere kant hoop ik dat een club iemand een sportieve ambitie gunt.”

Het bestuur van v.v. Gendringen wil niet reageren op de uitspraken van Sportclub Silvolde over het overnemen van spelers.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)