Servais Knaven ambassadeur NK Wielrennen

Gepubliceerd: 05-05-2017 11:05.

Oud-wielrenner Servais Knaven, die opgroeide in Lobith, is de ambassadeur van het NK Wielrennen in Montferland. Het parcours dat wordt gereden tijdens het evenement is zijn oude trainingsrondje.

“Er zitten selectieve klimmetjes in het parcours, waarop je jezelf even goed kon testen als je volle bak naar boven reed”, aldus Knaven. Hijzelf is tijdens het NK aanwezig als ploegleider bij team Sky, waar Danny van Poppel en Wout Poels rijden. “Ik denk dat bij onze ploeg Danny wel ambities mag hebben op deze ronde, maar als er echt gas gegeven wordt op de klimmetjes kan Poels zich wellicht ook laten zien.”

Volgens Knaven is het NK een mooie kans voor Montferland om zich te profileren als wielerregio. “Een NK is belangrijk is om je regio te tonen, maar het kan ook een aanzuigende werking hebben op nieuwe jeugdleden.” Zijn eigen dochter staat aan de start bij de tijdrit en de wegwedstrijd van de junior-vrouwen. “Ik merk dat Britt het ook bijzonder vindt om daar te rijden waar mijn roots liggen”, aldus Knaven.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)