Schorsing voor Jong De Graafschap-trainer

Gepubliceerd: 06-04-2017 15:04. Bijgewerkt: 06-04-2017 15:43

Richard Roelofsen is voor twee wedstrijden geschorst. De trainer van Jong De Graafschap kreeg de straf omdat hij de bal niet wilde afgeven aan een tegenstander in het duel van zijn ploeg tegen OJC Rosmalen.

"De scheidsrechter en zijn assistent gaven een inworp voor De Graafschap", zo herinnert trainer Roelofsen zich het moment. "Dan geef ik de bal toch niet aan de tegenstander die de bal voor mijn dug-out wil opeisen. Vandaar dat ik die bal achter mijn rug vasthield." Aanvankelijk werd er gesproken over een handgemeen, maar daar is volgens de trainer geen sprake van. "De scheidsrechter had mij in de eerste helft al een waarschuwing gegeven voor commentaar op de leiding. Die bal vasthouden was de druppel, vandaar dat hij mij rood gaf."

De KNVB heeft besloten geen verder onderzoek in te stellen naar de wedstrijd. "Wij zijn ook blij dat de KNVB, naar aanleiding van verklaringen van getuigen en betrokkenen, geen aanleiding ziet verder onderzoek te doen naar het opstootje aan het einde van de wedstrijd", aldus Roelofsen. In de wedstrijden tegen UDI’19 en EVV zal assistent-trainer Jan Oosterhuis de honneurs op de bank waarnemen.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)