Ruurloër brouwt mee aan bier voor koning

Gepubliceerd: 05-03-2017 14:03. Bijgewerkt: 05-03-2017 14:31

Alain Scheepers uit Ruurlo brouwt mee aan een verjaardagsbier voor koning Willem Alexander. De koning wordt op 27 april vijftig jaar en dat inspireerde Niels Beekhuizen van Crooked Spider uit Wassenaar om een biertje te brouwen voor de bekendste inwoner van het dorp.

“Ja, hoe raak je in zoiets verzeild?”, blikt Scheepers terug op hoe hij bij het project terecht kwam. “Ik heb een aantal jaren geleden in 2013 samen met de Bronckhorster Brouwerij het abdicatiebier gebrouwen, toen ter gelegenheid van de troonswisseling. Dat werd een enorme hype.” Een tijdje terug kreeg hij vervolgens telefoon van Beekhuizen, die graag wat wilde doen voor de verjaardag van de koning. “Dus ik dacht laten we kijken of we dan wat dingen samen kunnen doen en zo is dit project begonnen.”

Het bier met een fruitige smaak, een oranje kleur en 5.0 procent alcohol, “voor de vijftigste verjaardag van de koning”, is inmiddels gebrouwen, maar een etiket zit er nog niet op. “We hebben daar nog één probleempje bij want we hebben nog geen goede naam voor het bier.” Daar is een rol voor het publiek weggelegd. “Iedereen die een goede suggestie heeft is uitgenodigd om die door te geven op info@bierista.nl.” Er is tweeduizend liter van het bier gebrouwen, vanaf begin april is het te koop in de betere drankenhandel.

Foto: Crooked Spider / Niels Beekhuizen


Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)