Politie vraagt met paarden om oplettendheid

Gepubliceerd: 12-01-2018 14:01. Bijgewerkt: 12-01-2018 14:03

De politie is donderdagavond in het kader van het Donkere Dagen Offensief met paarden de wijken van Varsseveld ingegaan. De politie wil hiermee aandacht vragen van wijkbewoners om vaker verdachte situaties te melden.

"Rond deze tijd van het jaar, zijn tussen zes en tien uur 's avonds de inbrekers op pad", zo legt agent Gerben Boesveld aan 112Achterhoek-nieuws.nl uit, over waarom de politie 's avonds de wijk in gaat. Tijdens het Donkere Dagen Offensief wordt er extra ingezet op waakzaamheid en oplettendheid van burgers. De paarden waren donderdag een extra middel om die aandacht van de burgers te vatten. Boesveld: "Met name om aandacht te vragen aan wijkbewoners van 'let eens wat vaker op en meldt eens wat vaker verdachte situaties bij de politie."

Dat komt volgens Boesveld omdat burgers vaak denken dat ze de politie lastig vallen met een melding. Hij geeft aan dat het juist precies andersom is. "Wij willen graag dat mensen ook bij de kleinste verdachte situaties ons gaan bellen." Ook voor deze situaties mag er tegenwoordig met 112 gebeld worden. "Liever tien keer voor niks gebeld, dan die ene keer niet gebeld", sluit de wijkagent af. De politie heeft geen concrete verdachten op het oog.

Foto: 112Achterhoek-nieuws.nl


Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)