Pijnlijk afscheid Vreman voor De Graafschap

Gepubliceerd: 04-12-2016 16:12. Bijgewerkt: 04-12-2016 16:41

Peter Hofstede geeft aan dat het besluit om trainer Jan Vreman uit zijn functie te zetten een hele moeilijke was. De komende periode buigt de club zich over de opvolging van de clubman.

“Ik vond het een moeilijk bericht naar Jan Vreman toe”, aldus manager voetbalzaken Peter Hofstede, die aangeeft dat het gebrek aan goede resultaten oorzaak was van de beslissing. “We hebben een reeks van wedstrijden gehad waarvan we hoopten dat de ommekeer zou komen. De resultaten bleven echter ver achter bij de verwachtingen. Dan moet je op een gegeven moment beslissen om het anders te doen. We kunnen ons niet veroorloven om hier te blijven staan of nog verder weg te zakken.”

Een plaats in de play-offs is volgens Hofstede noodzakelijk. “Voor een club als De Graafschap is een jaar Jupiler League niet rendabel, je zult de play-offs moeten halen om nog iets van het seizoen te maken.” Wat dat betreft hoopt de manager op een schokeffect. “Ik denk dat het goed is dat er een nieuw gezicht voor de groep komt. De jongens zitten in een spiraal van negativiteit en weinig vertrouwen. We hopen dat dat met de komst van een nieuwe man terugkeert.”

Nog geen duidelijkheid over opvolging
Het is nog niet duidelijk wie er maandag leiding geeft aan de selectie tijdens de training. “We hebben daar ideeën over, maar het is nu nog zo vers”, aldus Hofstede. De Graafschap verwacht maandagochtend duidelijkheid te kunnen geven over wie er vrijdagavond tegen MVV op de bank zit. “Ik denk niet dat er intern mogelijkheden zijn om het op te vangen”, vertelt de manager voetbalzaken. “Maar ik ga niet in op namen. We moeten heel erg ons best doen om de juiste opvolger te vinden. Die hopen we heel snel te presenteren.”

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)