Pelota Academy gestart met nieuw seizoen

Gepubliceerd: 05-09-2016 12:09. Bijgewerkt: 05-09-2016 12:38

Het nieuwe seizoen van voetbalschool Pelota Academy is dit weekend van start gegaan in Doetinchem. Nieuw dit jaar is de samenwerking met voetbalclub De Graafschap.

"Eerder waren beide scholen apart, nu zijn we samengevoegd", laat Milenko Visser, een van de oprichters van de Pelota Academy, weten. De organisatie van Visser biedt techniek- en individuele training aan die voortkomt uit het straatvoetbal. "Die specialisatietechniek wordt nu omarmd door De Graafschap", aldus Visser. Zondagmiddag kregen tientallen pupillen techniektraining op de velden bij De Bezelhorst in Doetinchem. "Ik moest de akka doen", zegt de jonge voetballer Romeo. "En de schaar en de Elia. De Elia was best een beetje moeilijk."

"Op het veld proberen we het functioneel te maken", aldus Visser over de bewegingen die getraind worden. "Wanneer gebruik je welke trucs en wanneer zet je ze in. Van fouten leer je en uiteindelijk bouw je dan zelfvertrouwen op." Mede door de samenvoeging van Pelota met De Graafschap is het aantal deelnemers flink gegroeid. Van zeventig naar 140: "Daar zijn we ook heel trots op", laat Visser weten. "In de toekomst willen we eigenlijk de hele regio op techniek-niveau verbeteren. Dat is de doelstelling."

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)