Over ons

Gepubliceerd: 03-08-2015 12:08. Bijgewerkt: 04-10-2017 13:51

Regionaal Mediacentrum REGIO8

Het Regionaal Mediacentrum REGIO8 is een multimediaal platform dat actief is op de kanalen televisie, radio (Optimaal FM) en online. REGIO8 brengt dagelijks nieuws, actualiteiten en informatie over de Achterhoek en de Liemers op alle kanalen. Bij dit mediaplatform werken alle mediatypen met elkaar samen vanuit een professionele redactie.

REGIO8 is in maart 2015 opgericht naast de bestaande radiozender Optimaal FM. Sindsdien verzorgt REGIO8 ieder uur reportages en nieuwsbulletins op de radio, zeven dagen per week audiovisuele nieuwscontent op meerdere onlinekanalen zoals REGIO8.nl en de REGIO8-App en iedere dag een televisieuitzending van REGIO8 Actueel, waarin de actualiteiten uit de regio worden belicht. Op 9 september 2017 werd het mediacentrum door de OLON uitgeroepen tot Omroep van het Jaar.

Het Regionaal Mediacentrum REGIO8 draagt bij aan de ontwikkeling van media-innovatie in de Achterhoek en de Liemers. Het ontdekken van jonge talent is belangrijk voor de regio, een samenwerking met het Graafschap College is daarom van groot belang. Het Regionaal Mediacentrum is continu op zoek naar verbindingen met mediaorganisaties en internet start-ups, voorbeelden daarvan zijn Omroep Gelderland en 112Achterhoek-nieuws. Ook wordt er samengewerkt met niet-media organisaties zoals De Feestfabriek en De Graafschap.

VIDEO | REGIO8 genomineerd voor Omroep van het Jaar 2017.

REGIO8 is gevestigd op het DRU Industriepark in Ulft.
Redactie: 0315-820025


Dit project is mede mogelijk gemaakt door:Copyright © 2017 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)