Orion wint topper na vijf sets van Lycurgus

Gepubliceerd: 19-03-2017 17:03. Bijgewerkt: 20-03-2017 8:41

Seesing Personeel Orion heeft zondag na een vijfsetter met 2-3 gewonnen van Abiant-Lycurgus. In de beslissende set waren de Doetinchemmers met 8-15 te sterk voor de Groningers.


De volleybaltopper was een bijzondere wedstrijd voor Mark Boumans. Boumans is de nieuwe burgemeester van Doetinchem en voorzitter van de stichting topvolleybal Groningen, waaronder Abiant-Lycurgus valt.

In het Alfa-college in Groningen oogde Lycurgus de eerste set fitter dan Orion. Die set werd ook met 25-20 gewonnen door de thuisploeg. In de tweede set was Orion wakker en direct ook beter dan Lycurgus. De Doetinchemmers wonnen met 21-25. Orion kwam in sets op 1-2 voorsprong, want in de derde set was de ploeg van coach Goran Aleksov de uiteindelijke winnaar met 25-27. In de vierde set verzuimde Orion na een marge van vier punten om de overwinning te pakken, met 25-22 sleepte Lycurgus er een vijfde beslissende set uit. Daarin waren de Doetinchemmers te sterk voor de Groningers: Orion won met 8-15.

Beslissing tegen Draisma Dynamo
Door de overwinning van Orion tegen Lycurgus blijft Seesing Personeel Orion tweede in de Eredivisie. Volgende week is de laatste competitiewedstrijd voor de start van de play-offs om het landskampioenschap, dan komt koploper Draisma Dynamo naar Doetinchem. "Dat wordt een ultieme wedstrijd’’, blikt aanvoerder Pim Kamps vooruit. ‘’We kunnen de koppositie pakken als we met 3-0 winnen, maar we kunnen bij verlies ook zomaar derde worden als Lycurgus wint.’’ Eerder dit seizoen was Orion in Zwolle te sterk voor Dynamo en veroverde daarmee de beker.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)