Orion verslaat zonder moeite Nesselande

Gepubliceerd: 04-12-2016 17:12. Bijgewerkt: 04-12-2016 17:30

Orion heeft Nesselande zaterdagavond met grote cijfers verslagen. De ploeg van trainer Goran Aleksov won met 5-25, 18-25 en 17-25.

“De eerste set duurde welgeteld dertien minuten”, zegt aanvoerder Pim Kamps. “Ik heb nog nooit meegemaakt dat we zo snel een set hebben gewonnen.” Tot halverwege de set raakte Kamps geen bal aan. “Ik zat er nog over na te denken, we kwamen met 12-0 voor en ik had tot 12-0 nog geen bal aangeraakt. Dat zie je niet vaak in het volleybal.” De grote voorsprong was te danken aan de service van Stijn Held. “Stijn begon met serveren en die stopte bij 12-0. Hij werd er wel goed bij geholpen omdat we de eerste vier ballen direct blokkeerden. Dus de tegenstander kwam er volledig niet doorheen eigenlijk.”

In de tweede en de derde set had Orion vervolgens ook weinig moeite met Nesselande. “Zij gingen ietsje beter spelen, maar eigenlijk hebben wij vanaf het begin van set twee laten zien dat wij duidelijk een maatje groter en beter zijn dan dat zij zijn.” De wedstrijd tegen Nesselande is voor Orion een goede generale repetitie voor aanstaande zondag, dan komt Abiant Lycurgus op bezoek. “Ik denk dat wij helemaal klaar zijn voor die topper want iedereen is fit bij ons”, blikt Kamps vooruit. “De laatste wedstrijden hebben we veel spelers kunnen laten spelen omdat we die wedstrijden makkelijk gewonnen hebben. En dat is fijn want in dit soort wedstrijden zal je iedereen straks nodig hebben en dan is het goed dat iedereen de afstemming met elkaar heeft kunnen maken."

Koploper
Orion is nu alleen koploper aan de ranglijst, mede dankzij het verlies van Dynamo Draisma bij Land Taurus. Orion wordt op een punt gevolgd door Abiant Lycurgus. Maar de Groningers hebben een wedstrijd minder gespeeld. Wanneer Orion aanstaande zondag wint, lopen ze verder uit op Lycurgus.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)