Orion trots op het bereiken van bekerfinale

Gepubliceerd: 26-01-2017 12:01. Bijgewerkt: 26-01-2017 12:12

De volleyballers van Seesing Personeel Orion zijn trots op het bereiken van de bekerfinale. De Doetinchemmers versloegen woensdagavond Sliedrecht Sport met 1-3 en plaatsten zich daarmee voor de finale om de nationale beker op zondag 19 februari.


‘’Super, dit is precies wat we van te voren hadden gehoopt en gewild. Wij hebben gezegd dat we willen laten zien dat we veel beter zijn en dat hebben we gedaan. Klaar‘’, aldus aanvoerder Pim Kamps, die genoot van de rivaliteit in aanloop naar het duel. Enkele spelers van Orion en trainer Goran Aleksov lieten zich in aanloop neerbuigend uit over het niveau van de Sliedrechters. In het programmaboekje werd coach Aleksov dan ook weggezet als een prins carnaval: ‘’Ik heb de foto’s gezien. Voor het eerst in de geschiedenis is een Macedonische jongen prins carnaval, Prins Goran de eerste. Ik kan niet blijer zijn!’’

De Doetinchemmers hadden weinig te duchten van Sliedrecht Sport, dat uitkomt in een lagere divisie. In de eerste wedstrijd wonnen de mannen van Goran Aleksov met 3-0 en hadden daardoor genoeg aan twee sets in Sliedrecht. Na amper 40 minuten stond de 0-2 al op het bord (12-25 en 10-25). Ondanks dat de wedstrijd al beslist was, moest de derde set nog worden uitgespeeld. Orion verloor die met 25-21, maar herpakte zich in de vierde set met 17-25.

De finale wordt op zondagmiddag 19 februari gespeeld in Zwolle tegen Draisma Dynamo. Het Gelders onderonsje tegen de Apeldoorners kent een leuk detail, trainer Bas Hellinga van Dynamo werkte in het verleden in Doetinchem.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)