Orion niet opgewassen tegen sterk Lycurgus

Gepubliceerd: 12-12-2016 13:12. Bijgewerkt: 12-12-2016 13:54

Seesing Personeel Orion heeft zondag een afgetekende nederlaag geleden tegen Abiant Lycurgus. De Doetinchemse volleyballers konden geen vuist maken tegen de landskampioen uit Groningen en verloren met 3-0 in sets.


"Lycurgus is geen moment in de problemen gekomen", aldus een realistische coach Goran Aleksov. "We hebben niet ons beste spel laten zien." De eerste set in de redelijk gevulde Topsporthal ging met 21-25 naar de gasten uit Groningen. Ook de tweede (20-25) en derde (23-25) set waren een prooi voor de Noorderlingen. "Het was gewoon slecht", vindt aanvoerder Pim Kamps. "Als team maken wij te veel fouten om het ze lastig te maken. We komen op alle vlakken tekort."

Als reden voor de forse nederlaag wijst Aleksov naar het gebrek aan topwedstrijden in Nederland. "Het is pas de tweede wedstrijd die we echt op niveau spelen", aldus de trainer. "De rest van de wedstrijden in de competitie winnen we wel, maar het niveau is er niet. Je mist dat ritme." Door de nederlaag zakt Orion naar de derde plaats in de competitie. Lycurgus is de nieuwe koploper en heeft inmiddels een gat van twee punten geslagen met de Doetinchemmers.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)