Orion komt ronde verder in bekertoernooi

Gepubliceerd: 27-11-2016 17:11. Bijgewerkt: 27-11-2016 17:45

Seesing Personeel Orion is een ronde verder in het bekertoernooi. Voor de tweede keer in acht dagen tijd werd met 3-1 gewonnen van Inter Rijswijk.


“Je gaat met een ander gevoel naar die wedstrijd toe omdat die eerste wedstrijd eigenlijk een beetje een vertekend beeld gaf”, blikt aanvoerder Pim Kamps terug. “Inter Rijswijk speelde de eerste twee sets toen heel matig daardoor wonnen we ook zo overduidelijk. Maar zij toonden in die wedstrijd ook gewoon aan wat ze wel kunnen.” De derde set in de eerste wedstrijd was voor Inter Rijswijk. “Wij hebben ons er eigenlijk de hele week op voorbereid dat ze dat niveau van die derde set zouden halen. En dat gebeurde eigenlijk direct vanaf het begin. Zij waren veel beter dan vorige week en daardoor werd het ook een veel spannendere wedstrijd.

Zaterdag, tijdens het duel om de beker, was de derde set wederom voor Inter Rijswijk. Maar deze keer lag dat niet aan de wisselspelers. “Dat komt ook gewoon omdat Inter Rijswijk een heel goed team heeft staan. Met goede individuele spelers.” Uiteindelijk blijkt de trainingsactiviteit doorslaggevend. Orion traint vier keer per week, Inter Rijswijk hooguit twee keer. “En dat verschil zie je in de wedstrijd heel duidelijk terug. Eén set halen zij een heel hoog niveau en worden wij eventjes weggespeeld. Gelukkig hebben we nu de wissels positief kunnen gebruiken, want die kwamen er nu in en brachten eigenlijk het ritme weer terug waardoor we in set vier opnieuw konden beginnen.” Die vierde set werd door Orion vervolgens met 25-16 gewonnen.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)