Oranjelegioen neemt stad Doetinchem over

Gepubliceerd: 29-07-2017 19:07. Bijgewerkt: 29-07-2017 19:47

Duizenden enthousiaste voetbalsupporters van Nederland en Zweden hebben zaterdag bezit genomen van Doetinchem. De fans trokken in een stoet van de Fanzone in de stad naar stadion De Vijverberg voor de kwartfinale van het EK Vrouwenvoetbal (WEURO).


"Deze droomkwartfinale is voor ons zo’n ontzettend groot cadeau", vindt WEURO-projectleider Marieke Pol van de gemeente Doetinchem. Ze schat dat ongeveer vierduizend fans zaterdagmiddag hun weg wisten te vinden naar de Fanzone aan de Oude IJssel. "Dit gaat natuurlijk de historie in in Doetinchem." Peter Drenth sluit zich daarbij aan. "Dit is echt het kersje op de taart", aldus de wethouder van Doetinchem. "Hoe mooi kun je het hebben als speelstad dat de Oranjeleeuwinnen komen voetballen?"

Ook veel Doetinchemmers wisten hun weg te vinden naar de IJsselkade. "Geweldig dat je in je eigen stad zo’n feestje kan vieren", vindt een van de vele Oranjesupporters op de Fanzone. "Het sfeertje is perfect, ook met die Zweden erbij, en zo hoort. Gewoon lekker gezamenlijk een voetbalfeestje vieren." Projectleider Pol ziet de Oranjezaterdag in Doetinchem als mooiste moment tijdens het WEURO. "Dat de Oranjeleeuwinnen hier naartoe zijn gekomen is het absolute hoogtepunt."

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)