Optimaal FM en Gelre FM starten pilot DAB+

Gepubliceerd: 21-04-2017 7:04.

Radiozenders Optimaal FM, Gelre FM en Leuk.FM nemen samen met Enschede FM deel aan een pilot om DAB+ te lanceren voor lokale en streekomroepen in Nederland. DAB+ is een techniek waarbij het mogelijk is om radio digitaal en storingsvrij te ontvangen.

‘’Al enige tijd is er overleg gaande tussen de stichting NLPO, het Agentschap Telecom en het Ministerie van Economische Zaken over de mogelijkheden om DAB+ frequenties beschikbaar te stellen voor de lokale omroepsector in Nederland’’, aldus de stichting achter de lokale publieke omroepen in Nederland over de pilot die binnenkort start. ‘’Om voor de lokale omroepen in Nederland een goed frequentieplan te maken is nadere informatie nodig over de wijze waarop DAB+ op lokaal en streekomroepniveau geïmplementeerd kan worden.’’

De pilot richt zich met name op de technische aspecten van DAB+. De techniek, waarbij het tevens mogelijk is om meerdere subkanalen toe te voegen, wordt gezien als mogelijke opvolger van de huidige FM-frequenties. Oude radio’s zijn niet geschikt om DAB+ te ontvangen, luisteraars hebben daarvoor een nieuwere (auto)radio nodig.


Foto: REGIO8


Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)