Opluchting op de Vijverberg na overwinning

Gepubliceerd: 06-02-2017 22:02. Bijgewerkt: 06-02-2017 22:44

De Graafschap heeft maandagavond zijn eerste overwinning van na de winterstop geboekt. Op de eigen Vijverberg werd Cambuur Leeuwarden met 3-0 verslagen.


In de gelijkopgaande eerste helft speelde het spel zich voornamelijk af op het middenveld en bleven de grote kansen uit, onder meer ook omdat beide ploegen met vijf verdedigers speelden. Anthony Van den Hurk was met een schuiver van afstand nog het dichtste bij de openingstreffer. Diezelfde Van den Hurk was in de tweede helft wel trefzeker. Een niet te missen kans één op één met Harm Zeinstra schoot de aanvaller raak: 1-0.

Tien minuten voor tijd viel de beslissende 2-0, nadat Elvio van Overbeek het overzicht bewaarde en de vrijstaande Youssef el Jebli wist te vinden. Bart Straalman, net als El Jebli en Van Overbeek invaller aan de kant van De Graafschap, maakte er in blessuretijd nog 3-0 van na een panklare hoekschop van Robert Klaasen.

Ondanks deze overwinning blijft De Graafschap achttiende in de Jupiler League. Aanstaande vrijdag gaan de Superboeren op bezoek bij FC Emmen.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)