Oosterhuis kiest voor ander De Graafschap

Gepubliceerd: 08-12-2016 14:12. Bijgewerkt: 08-12-2016 16:59

De basisopstelling van De Graafschap gaat op de schop voor het uitduel tegen MVV in Maastricht. Zonder oud-trainer Jan Vreman te vergeten, hoopt de tijdelijke hoofdtrainer Jan Oosterhuis de weg naar boven in te zetten.


"Een enorme domper", zo omschrijft Jan Oosterhuis de beslissing om hoofdtrainer Vreman aan de kant te schuiven. Zijn opvolger is inmiddels bekend, maar het afscheid van Vreman kwam hard aan: "Dat maakt het heel lastig en vreemd, maar dat neemt niet weg dat we door moeten gaan." Doorgaan moet vrijdagavond tegen de voormalig werkgever van Limburger Bryan Smeets. "Complimenten aan hun", aldus de noeste middenvelder én nieuwe aanvoerder over de derde plaats op de ranglijst voor de Maastrichtenaren. "Maar morgen krijgen ze ons. Wij moeten zorgen dat het afgelopen is met het winnen van MVV."

"Het belangrijkste is dat we voetballend beter gaan worden", vindt Oosterhuis. "Die doelstelling zal niet anders zijn nu." Na vier wedstrijden zonder overwinning staat De Graafschap momenteel op een gedeelde zestiende plaats van de ranglijst. "We hebben nog twee wedstrijden te gaan tot de winterstop", aldus Smeets, die een plaats in de play-offs nog niet uit zijn hoofd heeft gezet: "Laten we dat goed afsluiten en dan doorknallen."

Diemers gepasseerd, vrije rol voor El Jebli
Trainer Oosterhuis wil niet spreken van een andere formatie, maar gooit de basisopstelling wel flink op de schop. "Wat we tot nu toe gedaan hebben, heeft niet de punten opgeleverd. Op dezelfde wijze doorgaan zou naïef zijn." Aanvoerder Mark Diemers is gepasseerd ten faveure van een rol voor Nathaniel Will als controleur. Dean Koolhof en aanvoerder Smeets completeren het trio op het middenveld. Voor Youssef El Jebli is een vrije rol weggelegd naast de aanvallers Piotr Parzyszek en Elvio van Overbeek.

Opstelling: Bednarek; Nieuwpoort, Lammers, Linthorst, Driver; Will, Smeets, Koolhof; El Jebli, Parzyszek, Van Overbeek.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)