Onnodig verlies De Graafschap tegen MVV

Gepubliceerd: 08-09-2017 22:09. Bijgewerkt: 08-09-2017 23:30

De Graafschap heeft vrijdagavond zijn eerste nederlaag van dit seizoen geleden. Op de eigen Vijverberg was een effectiever MVV Maastricht met 1-2 te sterk. 

De Graafschap had het in de beginfase lastig tegen MVV, dat voetballend beter oogde dan de bij vlagen slordige Superboeren. Uitgerend ex-Superboer Dean Koolhof bracht de Maastrichtenaren via een klutsgoal op 0-1 voorsprong. Na een onderbreking van een kwartier, door vuurwerk op het veld van de MVV-aanhang, kwam De Graafschap beter uit de kleedkamer en werd het ook gevaarlijker. 

Na de rust was het echter MVV dat trefzeker was. Uit een hoekschop van Dean Koolhof kopte Samy Mmaee de 0-2 tegen de touwen. Daarna ging De Graafschap nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer en kreeg daar voldoende grote mogelijkheden voor. Onder meer invaller Sjoerd Ars verzuimde die treffer te maken. Anthony van den Hurk veranderde in buitenspelpositie een poging van Andrew Driver van richting. De verdiende aansluitingstreffer van Mark Diemers kwam vier minuten voor het einde te laat om er nog een echt slotoffensief uit te halen.

Door deze nederlaag verlaat De Graafschap voorlopig de top van de Jupiler League. Volgende week gaan de Doetinchemmers - gezakt naar de negende positie - op bezoek bij Jong FC Utrecht.

Foto: Joop Kappert

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)