Olympische droom leeft bij ASV in Eibergen

Gepubliceerd: 20-09-2016 12:09. Bijgewerkt: 22-09-2016 17:17

Het gerenoveerde atletiekcomplex van de Achterhoekse Sportvereniging Eibergen (ASV) is zaterdagmiddag in gebruik genomen. De faciliteiten liggen er, nu is het wachten op de eerste olympiër van de vereniging.


"Het hele complex is gerevitaliseerd", aldus wethouder Han Boer. Hij mocht zaterdagmiddag de officiële openingshandeling verrichten door een fakkel te ontsteken. "De realisatie hiervan was al een hele langjarige wens van de vereniging." Bob Doornweerd, voorzitter van de Stichting Atletiekbaan Eibergen, erkent dat: "Twaalf jaar terug vroegen we ons af: zijn we een loopvereniging of zijn we een atletiekvereniging." De vereniging besloot zich op atletiek te focussen: "Dan moet je dus ook alle technische onderdelen goed hebben", weet Doornweerd. "Dat is nu gerealiseerd."

Naast Berkelland is ook Gelderland een belangrijke partner in de realisatie. "We proberen daarmee een basisinfrastructuur te krijgen voor de verschillende sporten", zo legt gedeputeerde Jan Markink uit. "Winterswijk is recent geopend. Oude IJsselstreek komt nog en nu zijn we hier in Eibergen. We willen daarmee met name breedtesport ondersteunen, maar van daaruit kunnen jongeren doorgroeien naar topsport. Ik hoop dat vanuit deze verenging iemand op de Olympische Spelen meedoet. Dan leg je de lat echt heel hoog."

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)