Olympia's Tour trekt door hele Achterhoek

Gepubliceerd: 25-08-2016 11:08. Bijgewerkt: 25-08-2016 11:25

Olympia's Tour trekt dit jaar door de hele Achterhoek en een stukje Duitsland heen. Gendringen is voor de achtste keer finishplaats, maar niet voor etappe 3b vanuit Ulft door zeven van de Achterhoekse gemeenten getrokken is.

Gerard van Balveren van Stichting Wielerpromotion Gendringen snapt wel waarom de organisatie in 2008 bij Gendringen uit kwam. "De wielergeschiedenis van Gendringen gaat terug tot 1937. Wanneer de organisatie van de Olympia's Tour dan zoekt naar plekken om de ronde te organiseren, zoeken ze plaatsen die daar ervaring mee hebben."

In etappe 3b komt Montferland niet voor, maar dat heeft een reden, weet wethouder Tanja Loeff. "Wij organiseren eerder op de dag de tijdrit. Montferland wil zich profileren als wielergemeente, organiseert in 2017 ook het NK wielrennen, en daar past een tijdrit in de Olympia's Tour mooi in."


De winst van de etappe in 2015 ging naar Jetse Bol. Hij was samen met drie medevluchters weggesprongen uit het peloton en was op de meet uiteindelijk ook hen te snel af.

Foto: Olympia's Tour


Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)