Nuchtere Koen Bouwman geniet van succes

Gepubliceerd: 12-06-2017 11:06. Bijgewerkt: 12-06-2017 11:30

Koen Bouwman is terug in Nederland na zijn grote successen in het Critérium du Dauphiné in Frankrijk. De Ulftse wielrenner geniet van zijn nieuwe status na het winnen van een rit én het bergklassement in de koers.

"Ik wist niet dat ik dit in mijn mars had", aldus een nuchtere Koen Bouwman in reactie op zijn prestaties. Voor de koers van start ging, hoopte de 23-jarige Ulftenaar een keer mee te zitten met een kopgroep. "Eén of twee keer zou mooi zijn, maar uiteindelijk kom ik zo in de flow. Ik heb vijf dagen die bergtrui aangehad, die geeft vleugels. Dan lukt het me om vier keer mee te zitten." Een van de ontsnappingen resulteerde zelfs in een ritzege.

Vriend en vijand en ook Bouwman zelf werden verbaasd. "Dat ik dit jaar al een koers zou winnen, op World Tour-niveau, niemand had dit gedacht." Ook in het wielerpeloton zijn de prestaties van de Ulftenaar opgevallen: "Alle reacties zijn positief, ook van andere ploegen", aldus Bouwman, die vandaag een tour langs Nederlandse kranten en televisieprogramma’s maakt. "Iedereen vindt het bewonderenswaardig wat ik heb gedaan."

Nieuwe status voor Bouwman
Hoe groot de invloed van de overwinning is op zijn status bij LottoNL-Jumbo, weet de Ulftenaar niet. "Je krijgt misschien al wel iets meer respect", zegt Bouwman voorzichtig. "Dat ik iets later in de koers mijn krachten kan gebruiken voor de mannen. Ik hoop in die rol op te schuiven en dat ik uiteindelijk een van de meesterknechten kan worden voor de kopmannen."

Volgende week komt Bouwman op woensdag en zondag in actie op de NK Wielerweken in Montferland.

Foto: Critérium du Dauphiné

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)