NK Wielrennen van start in 's-Heerenberg

Gepubliceerd: 17-06-2017 17:06. Bijgewerkt: 17-06-2017 20:13

Het NK Wielrennen in Montferland is zaterdagochtend van start gegaan met de wegwedstrijd voor Junioren. Burgemeester Peter de Baat had de eer om het peloton op gang te helpen met een startschot.


"Het is voor Montferland een heel belangrijk evenement", aldus burgemeester Peter de Baat. "Fantastisch om hier op het Montferlands massief die rondjes te rijden. Omdat ze herhaaldelijk langskomen loont het om ergens langs het parcours te gaan zitten." Wielrenner en organisatielid Thom van Dulmen zal het NK ook van dichtbij volgen. "Je hoopt gewoon op hele mooie wedstrijden", aldus de geboren Didammer, die ook andere ambities heeft: "De jeugd inspireren om de fiets op te gaan."

Na het eerste weekend vol wedstrijden wacht woensdag de tijdrit bij de mannen en de vrouwen. "Eigenlijk vind ik woensdag misschien wel de mooiste dag", aldus Van Dulmen, die geniet van de individuele prestaties. Hij hoopt daarnaast op Achterhoeks succes bij de wegwedstrijd op zondag: "We hebben natuurlijk Koen Bouwman en Robert Gesink rondrijden. Ik hoop dat die jongens in een vroege vlucht kunnen zitten en een mooie uitslag kunnen rijden. Daar ga ik eigenlijk wel vanuit."

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)