NK Wielrennen biedt ondernemers kansen

Gepubliceerd: 30-05-2017 17:05. Bijgewerkt: 30-05-2017 17:20

De Muur van Zeddam vormt een belangrijk onderdeel van het NK Wielrennen dat midden juni plaatsvindt in Montferland. Ondernemers aan de Bovendorpsstraat bereiden zich voor op de komst van duizenden bezoekers.


"We zijn blij dat de gemeente dit evenement deze kant op heeft gehaald", aldus café-uitbater Pieter Andela. "We hebben een mooi gebied waar veel gefietst wordt en als het parcours dan ook nog eens langs je eigen deur loopt, dan is daar wel wat mee te doen." Zo worden er rond de Oswaldus-kerk in het dorp schermen geplaatst en wordt er een waar wielercafé (23 juni) georganiseerd. Het evenement gaat zaterdag 17 juni van start, maar het klapstuk is het daaropvolgende weekend, met de races van de elite. Uit ervaringscijfers van eerdere edities blijkt dat Montferland tienduizenden bezoekers kan verwelkomen.

"Als die beloofde aantallen komen, teken ik er direct voor", vertelt Luc Peters, uitbater van een restaurant aan de Bovendorpsstraat. "We zijn druk aan het promoten op Facebook en proberen met spandoeken en ludieke acties mensen paraat te krijgen." Niet alleen op de Muur van Zeddam kan het meerdaagse wielerfestijn worden bekeken. "Andere plaatsen als ’s-Heerenberg en Beek zullen het ook oppakken", weet Andela. "Het is goed dat er op meerdere plekken aan het parcours dingen georganiseerd worden. Iedereen kan z’n vruchten ervan mee plukken."

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)