NK-titel opmars voor Achterhoekse schutter

Gepubliceerd: 13-09-2017 12:09. Bijgewerkt: 19-09-2017 14:51

Handboogschutter Edwin Vreeman uit Doetinchem ziet zijn nationale titel als opmars naar grote internationale toernooien. De 34-jarige Achterhoeker werd afgelopen weekend Nederlands Kampioen aangepaste sporten.


“Ik heb altijd al gezegd dat ik de beste van Nederland ben, maar mag mij nu ook echt Nederlands Kampioen noemen”, zegt Edwin Vreeman, die vorig jaar nog werd uitgeschakeld in de kwartfinale. “Dat kwam door persoonlijke fouten, die heb ik dit jaar niet gemaakt.” De Doetinchemse boogschutter, die dagelijks te vinden is op de schietbaan in Ruurlo, ziet zijn titel als opmars naar grote internationale toernooien. Want hoewel hij wereldwijd tot de beste zestig handboogschieters voor aangepaste sporten behoort, wil hij zich nog verbeteren. “Mentaal ben ik nog wisselvallig. Boogschieten is echt een mentaal spelletje, ik heb meer mentale weerkracht nodig.”

Om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op internationale toernooien heeft Vreeman onder meer een condititiekrachttrainer en een mental coach in zijn team opgenomen. Toch is de Doetinchemmer nog lang niet zeker van deelname aan de Paralympische Spelen in 2018. “Ik heb nog 12.000 euro nodig om die weg te behalen”, vertel Vreeman. Hoewel de NK-titel meer dan een bevestiging is, zijn sponsoren ook noodzakelijk. “Want zonder sponsoren geen Tokyo voor mij.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)