Nieuwenhuis winnaar in het Belgische Namen

Gepubliceerd: 19-12-2016 9:12. Bijgewerkt: 19-12-2016 9:54

Joris Nieuwenhuis uit Zelhem heeft in het Belgische Namen de Wereldbekerwedstrijd bij de beloften gewonnen. De wielrenner én veldrijder verstevigde daarmee zijn koppositie in het algemeen klassement.

"De combinatie van een zware beklimming en de technische stroken op dit parcours is iets wat Joris wel ligt", aldus ploegleider Richard Groenendaal op de website van het Rabobank Development Team, werkgever van de Zelhemse wielrenner. "Dat wisten we vooraf, maar dat hij zo zou heersen, verraste ons ook. Het was hele grote klasse. Dat vond iedereen die hier was." Nieuwenhuis reed in de eerste ronde van de wedstrijd weg en werd niet meer bijgehaald.

Door de overwinning vergroot de Zelhemse rijder zijn voorsprong in het algemeen klassement op zijn naaste belager Quinten Hermans tot dertig punten. Voor Nieuwenhuis is het zijn laatste seizoen in Nederlandse dienst. Hij stapt na dit seizoen namelijk over naar de beloftenploeg van het Duitse Giant-Alpecin. De Zelhemmer zit in zijn derde jaar als belofte en profileerde zich de afgelopen jaren als veldrijder.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)