Nederlaag voor De Graafschap in geheim duel

Gepubliceerd: 28-07-2017 20:07. Bijgewerkt: 28-07-2017 20:13

De Graafschap heeft vrijdag in Almelo het geheime oefenduel tegen Heracles met 4-1 verloren. De wedstrijd zou in eerste instantie in Epe gespeeld worden, maar werd daar verboden door de burgemeester.

In het Polman Stadion keken de Superboeren al snel tegen een achterstand aan. Jeff Hardveld kopte binnen tien minuten een vrije trap van Bradley Kuwas binnen. De Graafschap probeerde het verzorgde voetbal door te zetten en kreeg enkele kansen. Sjoerd Ars zag zijn inzet gekeerd worden door de vuisten van doelman Castro en Mark Diemers krulde een vrije trap in het zijnet. Peter van Ooijen vergat Heracles na een uitgespeelde aanval op 2-0 te zetten.

In de tweede helft was de eerste mogelijkheid voor invaller Jordy Tutuarima die verzuimde zijn uitbraak te belonen met de gelijkmaker. Na een goede combinatie tussen Ars, Tutuarima en Fabian Serrarens kon laatstgenoemde even later alsnog 1-1 maken. Nog geen minuut later was het raak aan de ander kant, nadat Brahim Darri vrij voor het doel 2-1 binnenliep. Twintig minuten voor tijd maakte Reuven Niemeijer 3-1 en Paul Gladon zette vlak voor het einde nog de vierde op het bord voor de eredivisionist uit Almelo.

De Graafschap, dat deze week op trainingskamp was in Epe, speelt in de voorbereiding nog tegen FC Den Bosch, Achilles’29 en FC Emmen voor de start van de competitie op 21 augustus bij Jong PSV.

Eerste helft: Bednarek; Van Overbeek, S. Nieuwpoort, Van Diermen, L. Nieuwpoort, Driver; Diemers, Receveur, Van Mieghem; Serrarens en Ars. 
Tweede helft: Bednarek; Van Overbeek, S. Nieuwpoort, Abena, L. Nieuwpoort, Driver (61. El Jebli); Diemers, Klaasen, Tutuarima; Serrarens en Ars (61. Van den Hurk).

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)