Montferland Run hoopt op nieuwe records

Gepubliceerd: 02-12-2016 16:12. Bijgewerkt: 02-12-2016 16:20

Verschillende internationale topatleten zullen zondag door de bossen rondom ’s-Heerenberg rennen tijdens de Montferland Run. De organisatie van de internationale wegwedstrijd hoopt dat records zullen sneuvelen.


“Ik verwacht een groot spektakel en ik hoop stiekem dat het parcoursrecord gelopen wordt”, vertelt racedirecteur Carlo Jansen van de Montferland Run. Onder meer tweevoudig wereldkampioene Edna Kiplagat, winnares van Olympisch zilver Eunice Kirwa en de Nederlandse recordhouder Abdi Nageeye starten zondag in de verschillende races. “Het is ongelofelijk hoe de organisatie dat doet”, zegt Nageeye, doelend op de grote namen die aan de start verschijnen. “Daar heb ik heel veel respect voor.”

De hoop bestaat dat Nageeye in de Montferlandse bossen zijn Nederlandse record kan aanscherpen. “Ik heb het record in Tilburg gelopen op een vlak parcours”, aldus de 27-jarige atleet. Toen liep hij de marathon in een tijd van 43 minuten en 29 minuten. Het heuvelachtige parcours maakt het volgens de geboren Somaliër wel lastiger om een record te lopen. “Maar we gaan zeker voor het record”, besluit Nageeye.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)