Moeizame overwinning De Graafschap op AZSV

Gepubliceerd: 19-07-2017 11:07. Bijgewerkt: 19-07-2017 12:58

De Graafschap heeft dinsdagavond zijn tweede oefenduel van de voorbereiding gewonnen van AZSV. In Aalten waren de Superboeren na een pittig oefenduel met 1-3 te sterk voor de hoofdklasser.


AZSV toonde zich als winnaar van Achterhoek Cup strijdbaar en maakte het de ploeg van trainer Henk de Jong moeilijk om in zijn spel te komen. De Graafschap had balbezit op de helft van de Aaltenaren, maar desondanks creëerden de Doetinchemmers geen grote kansen. Sjoerd Ars was met zijn kopbal uit een hoekschop nog het dichtst bij de openingstreffer. Vlak voor rust was het wel raak toen Anthony van den Hurk een voorzet van Elvio van Overbeek tegen de touwen wist te knikken: 0-1.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld van de eerste helft. AZSV ging fel de duels in en maakte het de Superboeren lastig. Van den Hurk faalde, na een makkelijk gegeven strafschop, niet vanaf elf meter en bracht de stand op 0-2 voor De Graafschap. AZSV deed via Yeftha Nyamsangya wat terug (1-2), maar kon in de slotfase niet voorkomen dat Delano Burgzorg onder toeziend oog van nieuwkomer Daryl van Mieghem nog 1-3 maakte.

Eerste helft:
Etemadi; Van Overbeek, Abena, S. Nieuwpoort, L. Nieuwpoort, Driver; Receveur, Diemers, Klaasen; Ars en Van den Hurk.
Tweede helft: Etemadi; Huntelaar, Straalman, S. Nieuwpoort, Van Doorn, Tutuarima; Keurntjes, Dusink, Leidsman; Versteeg en Burgzorg.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)