Middelbare scholen naar DRU voor groep 8

Gepubliceerd: 14-11-2017 10:11. Bijgewerkt: 14-11-2017 11:56

Groep 8-leerlingen van negentig Achterhoekse basisscholen krijgen de gelegenheid om kennis te maken met alle middelbare scholen in de West-Achterhoek. Waar de scholen eerst naar de kinderen toekwamen, is het dit jaar andersom tijdens het evenement What’s Next.


“In het verleden bezochten wij vaak de basisscholen”, zegt Jeroen Sanders van de organisatie. “Maar nu halen we alle leerlingen voor één groot evenement naar centrale plekken.” Maandagavond werd de eerste avond georganiseerd in de DRU Cultuurfabriek, waar dinsdagavond een vervolg aan wordt gegeven. Een week later zal eenzelfde scholenmarkt plaatsvinden op het Graafschap College in Doetinchem.

Niet alleen voor de leerlingen, maar ook voor de docenten is de nieuwe opzet even wennen. “Dat is even anders, maar wellicht een groot succes”, zegt docent Bas Bernhauer van AOC Oost. “Daar hopen we op.” De leerlingen vinden het prettig dat ze in één avond een idee kunnen krijgen van de verschillende scholen. “Ik vind het wel handig om te weten, zodat ik weet naar welke school ik ga”, zegt leerling Kayleigh. “Ik ga naar het AOC, omdat ik boerin wil worden.”

Aanloop naar open dagen
Op de scholenmarkt What’s Next hoeven de leerlingen uit groep 8 nog niet direct een besluit te nemen. “Het moet opleveren dat leerlingen goed zijn voorgelicht”, zegt Sanders. “En dat zij de open dagen gaan bezoeken. Eigenlijk is dat het enige doel van de scholen die zich hier vanavond presenteren.” De open dagen van de middelbare in de regio vinden begin 2018 plaats.

Foto: REGIO8


Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)