Manager Achterhoekse volleybalsters trots

Gepubliceerd: 19-08-2016 14:08. Bijgewerkt: 19-08-2016 14:32

De manager van onder andere de vier Achterhoekse volleybalinternationals is enorm trots op de progressie die zij de afgelopen tijd hebben doorgemaakt. De volleybaldames werden donderdagnacht uitgeschakeld op de Olympische Spelen, in de halve finale tegen China.


“Die nederlaag is uiteraard teleurstellend, want wij houden niet van verliezen. Maar je moet ook realistisch zijn. En eigenlijk, als je de wedstrijd goed bekijkt, dan zie je ook dat China wel terecht gewonnen heeft”, aldus Theo Hofland, manager van de volleybalvrouwen.

Progressie
Voor Hofland is het bijzonder om te zien waar de volleybaldames nu staan. “Want het is een wereldprestatie dat ze de halve finale bereikt hebben. Als je kijkt waar het team twee jaar geleden stond, en waar het team nu staat. Dan is hebben ze met afstand de grootste progressie geboekt, van alle teams in de wereld.” De manager uit Lichtenvoorde heeft de halve finale via televisie bekeken. “Ik ben zelf afgelopen week wel in Rio geweest en ik heb ze daar gesproken. Nu hebben ze een berichtje van me gehad.”

Troostfinale
Zaterdagavond staat om 18.00 uur de wedstrijd om de bronzen plak op het programma. Het team uit de Verenigde Staten is dan de tegenstander, die de dames ook al in de poulefase tegenkwamen. De Amerikanen, die nummer één op de wereldranglijst staan, wisten het spannende duel toen winnend af te sluiten met 3-2. Hofland gelooft dat de meiden zich voldoende op kunnen laden voor de wedstrijd om derde plaats. “Amerika ging misschien wel als de grote favoriet de Olympische Spelen in. De teleurstelling zal bij Amerika net zo groot zijn als bij Nederland.”

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)