Lycurgus verpest de titeldroom van Orion

Gepubliceerd: 08-05-2017 9:05. Bijgewerkt: 08-05-2017 9:49

Seesing Personeel Orion is er zondagmiddag niet in geslaagd landskampioen te worden. De volleyballers verloren met 1-3 van Abiant Lycurgus, nadat de Groningers in de eerste finale ook al met 3-1 te sterk waren.


Orion begon zwak aan het duel, terwijl de thuiswedstrijd met 3-0 gewonnen moest worden. De mannen van vertrekkend coach Goran Aleksov liepen al snel tegen een achterstand van zes punten aan, maar kwamen na een opleving in rap tempo terug. Uiteindelijk werd de set ongelukkig verloren na een krankzinnige slotfase (27-29).

In de tweede set bleek het krachtsverschil te groot voor de Doetinchemmers, die na de reguliere competitie wel op de eerste plaats eindigden. De voorsprong van Lycurgus kwam gedurende de tweede set niet meer in gevaar (22-25), waarna het Groningse feest in de Topsporthal losbarstte. De regels van volleybalbond Nevobo, waar de besturen van beide clubs mee hebben ingestemd, zorgden tegen de zin in van alle aanwezigen in Doetinchem dat de wedstrijd nog uitgespeeld moet worden, zo werd het uiteindelijk 1-3 (25-20, 19-25).

De volleyballers uit Doetinchem kunnen desondanks terugkijken op een mooi seizoen, waarin het gat met topfavoriet Abiant Lycurgus kleiner is geworden en de nationale beker ten koste van Draisma Dynamo werd gepakt. Toch is de titel net als vorig jaar een redelijk makkelijke prooi voor de Groningers en wordt er afscheid genomen van coach Goran Aleksov.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)