Lubberding Classic beraadt zich op toekomst

Gepubliceerd: 31-08-2016 13:08. Bijgewerkt: 30-08-2016 13:51

De twintigste editie van de Henk Lubberding Classic werd afgelopen weekend verreden in de Achterhoek. Er waren na een langzame start van de inschrijvingen uiteindelijk toch genoeg deelnemers om de tocht door te laten gaan. Rond de 300 professionele en iets mindere professionele wielrenners legden het 115 kilometer lange parcours af.


"Het viel aanvankelijk even wat tegen met de deelname", vertelt organisator Sjaak Reumer. "Maar er zijn enorm veel bijschrijvers vandaag. Nu de weersomstandigheden prima zijn komen de mensen toch." De Classic had de afgelopen jaren te kampen met teruglopende deelnemersaantallen. Reumer lijkt dan ook te twijfelen over de toekomst: "Als je nog geen 200 mensen had gehad, was de toekomst heel onzeker geweest", weet Reumer. "Nu gaan we ons weer beraden op wat we voor de toekomst gaan doen. Ik vind dat een evenement als dit moet blijven bestaan, maar het moet ook wel kunnen."

Wilfred Harbers uit Putten was de uiteindelijk winnaar, maar winnen is niet het hoofddoel van de Classic. "Het gaat om de gezelligheid", weet ook voormalig wielrenner en naamgever van de koers Henk Lubberding. "Het gaat om het pelotongevoel. Daar zijn we nog steeds uniek in. Er rijdt politie voorop, er staan verkeersregelaars langs de route en we rijden over provinciale wegen. Dat is natuurlijk niet overal gewoon."

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)