Leerlingen testen Survival Run-parcours Loil

Gepubliceerd: 08-06-2017 14:06. Bijgewerkt: 08-06-2017 14:25

De Survival Run barst zondag los in het buitengebied van Loil. Voorafgaand aan het echte evenement konden een aantal leerlingen van Liemerse scholen alvast de hindernissen testen.


"Omdat het parcours toch nagenoeg klaar is, hebben we de scholen uitgenodigd voor een aantal sportieve uren", vertelt Peter Rutjes van de organisatie van de Survival Run in Loil. Een drietal scholen maakte graag gebruik van de uitnodiging om een testronde te draaien. "Aan het begin was het eng", vindt leerlinge Miena van de Albert Schweitzerschool uit Didam. "Maar als je in het water zit, is het niet meer eng. Je voelt allemaal modder aan je voeten, maar je rent gewoon naar de overkant."

De editie van dit jaar daagt deelnemers volgens de organisatie uit. "Het is verrassender", vindt parcoursbouwer Onne Heesen van de Survival Run. "Een beetje tussen survivallen en obstacle run in." Zondag zullen negenhonderd deelnemers het parcours trotseren. "De survivalsport groeit enorm", merkt organisator Rutjes aan het aantal starters. "Het eerste jaar hadden we 245 inschrijvingen, nu zitten we in anderhalve dag vol."

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)