Kupers wil vlammen op WK Atletiek in Londen

Gepubliceerd: 04-08-2017 13:08. Bijgewerkt: 04-08-2017 13:59

Thijmen Kupers beleeft de komende dagen de climax van zijn seizoen op het Wereldkampioenschap Atletiek in Londen. De 25-jarige atleet uit Lengel hoopt zich in een sterk veld te plaatsen voor de finale van de 800 meter.


"Ik hoop daar de halve finale zeker wel te halen en hopelijk de finale", aldus Kupers over zijn ambities in Londen. "Dan hoor je bij de beste van de wereld en dat is waar je het voor doet." Een gouden medaille lijkt voor Kupers een illusie, aangezien de Afrikanen Nijel Amos (Botswana) en Emmanuel Korir (Kenya) tot de buitenklasse behoren. "Die gaan het uitmaken voor goud en zilver, voor de rest zijn er twintig gasten die voor de andere zes plaatsen strijden", aldus de atleet uit Lengel, die geniet van het brede veld: "Er gaan favorieten uitvallen en er komen underdogs in de finale. Dat maakt het spannend, dat maakt het sport."

Voor de winnaar van de Nederlandse titel op de 800 én de 1500 meter is het WK in Londen de belangrijkste wedstrijd van het seizoen, maar in de verte prijkt al het vooruitzicht van de Olympische Spelen in Tokyo. "Ik heb voor mezelf een mooie curve geplot", aldus de atleet, die een stijgende lijn in zijn prestaties ziet. "Dat zou betekenen dat ik in 2020 op mijn top ben, dus de komende jaartjes gaat het hopelijk alleen nog maar sneller."

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)