Kritische doelman Jurjus wil een kans bij PSV

Gepubliceerd: 23-08-2017 7:08. Bijgewerkt: 23-08-2017 8:02

Hidde Jurjus wil zich dit seizoen bij Roda JC laten zien aan de leiding van PSV. De Lichtenvoordse doelman is blij dat hij dit seizoen zijn minuten maakt op het hoogste niveau, maar is ook kritisch op zichzelf.

"Als je eenmaal dat circus van de eredivisie hebt meegemaakt, is dat wel iets waar je zo snel mogelijk naar terug wilt", aldus Hidde Jurjus, die deze zomer koos voor een verhuurperiode bij Roda JC. De beginfase van de competitie was lastig voor Jurjus, die in twee wedstrijden zeven tegengoals kreeg. "Daar ben ik nu niet heel ziek over", aldus de 23-jarige doelman, die wel beaamt dat hij meer ballen had kunnen tegenhouden. "Je moet als keeper altijd een afweging maken", zegt hij bijvoorbeeld over de vrije trap tegen Vitesse. "Als het iets anders is dan het goede, kom je in de problemen. Het is voor mij ook nog even wennen en dat merk ik in zulke kleine momentjes."

Wat de doelman zelf betreft staat hij tot het eind van het seizoen onder de lat in Kerkrade. "Er is een clausule dat ik in de winter terug kan, maar dat zal niet aan de orde zijn", aldus Jurjus, die hoopt na zijn verhuur een kans te krijgen bij PSV. "Bij een club als PSV is het een komen en gaan als je daar een paar jaar meeloopt", weet de doelman. "Je moet op het goede moment je kans pakken. Ik hoop dat ik die een keer krijg."

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)