Kritiek op waterballonnengevecht met politie

Gepubliceerd: 19-06-2017 11:06. Bijgewerkt: 20-06-2017 10:10

Als onderdeel van een familiedag op het politiebureau in Winterswijk konden kinderen van agenten zaterdag waterballonnen gooien op een peloton ME’ers. Op de beelden van het gevecht, die inmiddels tienduizenden keren zijn bekeken, wordt op social media kritisch gereageerd.

"Over het algemeen krijgen we hele positieve reacties", aldus wijkagent Geertjan Sloots die de beelden op Twitter zette. "Maar een enkeling neemt het dan heel serieus. Die vraagt zich af of het nodig is, of je kinderen niet aan het opleiden bent om hooligan te worden." Dick Bakker is bijvoorbeeld kritisch: "Wie bedenkt zoiets krankzinnigs", zo vraagt hij zich hardop af op Twitter. "Gek dat ze later geen respect hebben voor de politie."

De politie kan volgens Sloots weinig met de reacties. "Er zijn altijd mensen die dat soort dingen te serieus oppakken", aldus de wijkagent. "Maar het was echt alleen maar bedoeld als ludieke actie. Om kinderen eens op andere manier kennis laten maken met het werk van vader en moeder. De politie is niet altijd de boeman."

Foto: Geertjan Sloots


Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)