Koen Bouwman geeft bollentrui aan Rietveld

Gepubliceerd: 16-06-2017 14:06. Bijgewerkt: 16-06-2017 15:30

Koen Bouwman heeft een van zijn bolletjestruien uit het Critérium du Dauphiné vrijdagmiddag naar zijn oude middelbare school gebracht. Bouwman kwam op de fiets naar het Rietveld Lyceum en werd hartelijk ontvangen in de docentenkamer.


“Het is nog steeds supermooi wat ik vorige week heb laten zien”, zegt Bouwman over zijn prestatie. Behalve de bolletjestrui, won hij ook de derde etappe in de Dauphiné en pakte daarmee zijn eerste zege bij de profs. “Ik heb super veel leuke dingen al gedaan afgelopen week, veel media en nu even terug op mijn oude school. Oude leraren weer even zien, echt super leuk.” Toen hij gevraagd werd om een trui te doneren voor de ‘wall of fame’ van het Rietveld Lyceum, hoefde Bouwman niet lang na te denken. “Er hingen ook al, toen ik nog op school zat, shirtjes van het voetbal en als ik daar dan een kleine bijdrage aan kan leveren en de bollentrui er neer kan hangen, dan is dat super leuk.”

Jeroen Sanders, conrector en oud-mentor van Bouwman, zag op school al de ambitie van de Ulftse wielrenner. “Hij was serieus met zijn studie en met zijn sport bezig. Hij kon dat goed combineren. Hij heeft de havo ook eigenlijk probleemloos doorlopen”, aldus Sanders. “Een prettige leerling om in de klas te hebben.” Bouwman is niet de enige leerling die op school gevolgd wordt. In de hal hangen al shirts van Luuk en Siem de Jong, Hidde Jurjus, Siri Worm en Klaas-Jan Huntelaar.

Foto: REGIO8

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)