Koemans mist finale door gescheurd ooglid

Gepubliceerd: 04-06-2017 13:06.

Bokser Stanley Koemans mist de finale van het toernooi in Gdansk door een flinke scheur in zijn ooglid. De Zelhemmer won de halve finale zaterdag nog wel, maar liep daarin een blessure op die hem nu de finale kost.

“Ik bokste tweeënhalve ronde echt een hele goede wedstrijd”, vertelt Koemans. “En toch wilde ik in ronde drie nog tempo erbij doen om zeker het verschil te maken. Ik stapte te diep in en mijn tegenstander stapte ook in en toen kwamen we met de hoofden tegen elkaar en had ik een grote scheur in mijn oog. Dus toen was het einde partij.” Hij werd nog wel als winnaar van de wedstrijd uitgeroepen en plaatste zich dus voor de finale. Pas bij de dokter werd de ernst van de blessure duidelijk. “Het was een hele flinke wond. Ook heel diep en dat maakt het vooral erg. Als het alleen een klein sneetje is, kunnen ze hem dicht plakken en dan kan ik gewoon met hechtpleisters door boksen. Maar omdat het zo diep is, moesten ze ook onderhuids hechten.” In totaal kreeg Koemans zeven hechtingen in zijn ooglid, drie onderhuids en vier zichtbaar.

De blessure kost hem prolongatie van zijn titel in Gdansk en hij kan ongeveer vier weken geen wedstrijden spelen. “De komende weken is het geen contact op het hoofd om die wond echt goed te laten herstellen.” Maar Koemans zal in die tijd niet stil zitten. “Ik train wel gewoon door, alleen ik mag nu geen wedstrijd boksen de komende paar weken. Het is afwachten, maar ik verwacht dat ik over een maandje weer de ring in stap.”

Foto: COB Doetinchem

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)