Kiplagat tegen Sumgong in Montferland Run

Gepubliceerd: 01-11-2016 12:11. Bijgewerkt: 01-11-2016 13:08

De organisatie van de Pfixx Solar Montferland Run heeft een wereld- en een Olympisch kampioene gestrikt voor de editie van 2016. Jemima Sumgong en Edna Kiplagat zullen schitteren in de vijftien kilometer lange wegwedstrijd op 4 december.

"De deelname van olympisch marathonkampioene Jemima Sumgong in ’s-Heerenberg is zeer bijzonder en tegelijkertijd ‘bijna logisch’", zo laat de organisatie van de Montferland Run weten. "Jaarlijks doet de organisatie er alles aan om één of meer ‘supersterren uit de lange-afstandsatletiek’ te contracteren." Grote namen zijn dit jaar de eerder genoemde Sumgong, maar zij zal voor de winst moeten duelleren tweevoudig wereldkampioene Edna Kiplagat zal rennen door de Montferlandse heuvels.

Naast de internationale sterren, wil de organisatie ook Nederlandse toppers in het deelnemersveld opnemen. "Binnenkort wordt duidelijk welke Nederlandse topatleten in ’s-Heerenberg van start gaan voor de 21e editie van deze internationale vijftien kilometer wegwedstrijd." Daarmee is het totale aantal lopers nog niet bereikt, want de organisatie hoopt nog meer internationale toppers binnen te halen.

Foto: Montferland Run

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)