Kelderkraker De Graafschap tegen Achilles '29

Gepubliceerd: 27-10-2016 16:10. Bijgewerkt: 27-10-2016 16:34

De Graafschap speelt vrijdagavond de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Achilles ’29 in Groesbeek. Na vier competitienederlagen op rij is een overwinning broodnodig in de ‘kelderkraker’.

"Iedereen worstelt op dit moment een beetje met zichzelf", ziet de 24-jarige doelman Filip Bednarek, die kritisch is op het presteren van De Graafschap. De doelman vindt dat er te veel slordigheden worden gemaakt door de tien spelers voor zijn neus. Hij hamert er dan ook op dat zijn teamgenoten de door trainer Jan Vreman opgelegde taken moeten uitvoeren. "Iedereen moet zich dat beseffen", aldus de doelman. "Nu kan het niet meer dat je een poppenkast gaat uithalen."

"We pakken niet de resultaten die we willen en daar balen we allemaal heel erg van", aldus trainer Vreman, die beaamt dat de wedstrijd tegen hekkensluiter Achilles op dit moment een waar degradatieduel is. "Het is dus een belangrijke wedstrijd." De Superboeren staan op dit moment op de zestiende plaats, slechts zes punten boven hekkensluiter Achilles.

Koolhof krijgt voorkeur boven El Jebli
Trainer Vreman heeft besloten om Dean Koolhof in zijn basisopstelling de voorkeur te geven boven Youssef El Jebli. "Ik vond dat hij zijn rol (tegen Helmond red.) niet goed ingevuld heeft", aldus de trainer over het passeren van El Jebli, die wijst op de toegevoegde waarde van Koolhof: "Het voetballen tussen de linies van Dean. Dat is toch wel iets waar Achilles de mogelijkheden laat liggen voor ons." Door de entree van Koolhof in de basisopstelling verhuist Elvio van Overbeek naar de rechtshalf-positie. Jan Lammers is hersteld van een blessure en neemt de basisplek over van de geblesseerde Tolgahan Cicek.

Opstelling: Bednarek; Nieuwpoort, Straalman, Lammers, Will; Van Overbeek, Diemers, Kaak, Driver; Parzyszek, Koolhof.

Copyright © 2018 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)